O psima i ljudima


ISBN:
978-86-7558-824-5
pismo:
Latinica
strana:
319
format:
20 cm
teaser-text:

Evo i treće knjige o kućnim ljubimcima od istog autora i kod istog izdavača. Kada u knjižarama više nije bilo spisa „Prijatelj", dopunjenog izdanja rukopisa „Psi i njihovi prijatelji",

povez:
Broš

Evo i treće knjige o kućnim ljubimcima od istog autora i kod istog izdavača. Kada u knjižarama više nije bilo spisa „Prijatelj", dopunjenog izdanja rukopisa „Psi i njihovi prijatelji", izdavač je predložio da se nastavi sa temom kućni ljubimci, koja je u javnosti bila dobro prihvaćena. Sa zadovoljstvom sam to prihvatio. Na to su me uveliko nagovarali i moji prijatelji i zaljubljenici u ta čudesna stvorenja. Željeli su da se objave i njihova „kučkarska" iskustva. Iz prethodnih knjiga već su znali šta se od njih očekuje. Sugerisao sam im samo da se ne trude da ispisuju literarne ispovijesti ili bilo koju formu literarnosti, već da se koncentrišu isključivo na dokumentarnost. Tako je ova knjiga, više od svega drugoga, postala svjedočanstvo o medjuzavisnosti ljudi i njihovih ljubimaca.

Većina tekstova nastala je isključivo za ovaj spis, kao intimna refleksija. Izuzetak su tekstovi Željka Markovića preuzeti iz njegovih briljantnih, nedavno objavljenih dokumentarističkih i literarnih kazivanja, s tim što su uz njegovu saglasnost prilagodjeni konceptu ove knjige. Iz već objavljene knjige preuzet je i tekst Blagote Mitrića, a priča Boška Božovića potiče iz njegovog neobjavljenog rukopisa. Prisustvo fotografija zavisilo je od karaktera priča i od toga kakve smo fotografije imali na raspolaganju.

List Price: 0.00 din.
Price: 0.00 din.