Metodika nastave sociologije


ISBN:
978-86-531-0570-9
pismo:
ćirilica
strana:
228
format:
B5
godina izdanja: 2020.
teaser-text:

Knjiga je namenjena studentima sociologije koji se spremaju da drže nastavu i da uđu u proces sticanja ličnog iskustva rada u prosveti

povez:
broš

Metodika nastave sociologije kao nastavni predmet ima za cilj da pripremi studenta sociologije da samostalno održi nastavni čas, da uđe u proces sticanja vlastitog iskustva putem praktične primene teorijskih znanja. Pre nego što dobije tu priliku da stoji pred učenicima u ulozi nastavnika, potrebno je da se upozna s teorijom i detaljnim uputstvima o pripremi za nastavu do njene realizacije i evaluacije.
Za razliku od drugih nastavnih predmeta u okviru studijskog programa sociologije, ovde nije reč o sociologiji samoj, već o načinima na koje je moguće o njoj govoriti učenicima. Knjiga je nastala teorijskim uopštavanjem i promišljanjem iskustva rada u nastavi. Metodika nastave sociologije realizuje se pre svega praktičnim radom u vežbama koje se izvode na fakultetu, držanjem predavanja pred studentima, potom metodičkom praksom u nekoj od srednjih škola i na kraju držanjem samostalnog časa učenicima u prisustvu predmetnog nastavnika.

List Price: 880.00 din.
Price: 704.00 din.