Putovanje u noć


ISBN:
--
pismo:
latinica
strana:
188
format:
20X12
teaser-text:

Ratko Božović je odgovorno pristupio našoj paklenoj svakodnevici. To je odgovor kritičkog i humanističkog duha na izazove i aktivnosti sila destrukcije

povez:
broš

Ratko Božović je odgovorno pristupio našoj paklenoj svakodnevici. To je odgovor kritičkog i humanističkog duha na izazove i aktivnosti sila destrukcije koje su nas u proteklih nekoliko godina gurnule u ambis loše i nesrećne prošlosti. Božović je naznačio uzorke i upozorio na posledice naše obolele društvene strukture i antikulture. Pokazao je kako se u ljudskom nevremenu brani dostojanstvo poziva, zastupa pravo na različitost, priziva razložnost i otvoreno saopštava lično uverenje.

"Kulturolog, fenomenolog i krizolog Ratko Božović je i u ovoj novoj knjizi "freških" tekstova kolumnistički brzo reagovao, kao "vapijući u pustinji". To su tačne ocene bolesnog stanja duha jednog naroda koji je pokleknuo pred izazovima novoga doba, koje je dočekao potpuno nespremno i nezrelo. Božović konstatuje stanje apsolutne regresije, antiistorijskog stava i bekstva u samoizolaciju i agonicni san."
Veljko Radovic

List Price: 440.00 din.
Price: 352.00 din.