U skladu sa odredbama čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača ("Sl. glasnik RS", br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) privredno društvo ČIGOJA ŠTAMPA D.O.O, BEOGRAD, Studentski trg 13, MB 06438016, PIB: 101513617 (u daljem tekstu: ČIGOJA ŠTAMPA BEOGRAD), potrošače koji robu kupuju putem internet sajta Čigoja štampe, www.cigoja.com

OBAVEŠTAVA sledeće:

 • da se prodaja robe putem internet sajta www.cigoja.com obavlja u okviru registrovane delatnosti izdavačkog privrednog društva ČIGOJA ŠTAMPA DOO BEOGRAD, adresa za izjavljivanje reklamacije je: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.cigoja.com
 • da se prema Zakonu o zaštiti potrošača kupovina preko naše prodajne internet stranice www.cigoja.com smatra prodajom na daljinu.
 • da roba koja se prodaje putem internet sajta www.cigoja.com poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji;
 • da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;
 • da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal;
 • da su sve cene izražene sa uračunatim PDV-om;
 • da se cenovni benefiti i prodajni podsticaji (akcijska prodaja) obavljaju se u skladu sa uslovima objavljenim na www.cigoja.com
 • da je usluga isporuke robe na teritoriji republike Srbije besplatna za porudžbine koje su veće od 2500 rsd.
 • kupljenu robu isporučujemo u roku od 3 radna dana putem Post Express-a, na način kako je to definisano na strani Način plaćanja i isporuka - da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa odredbama Zakona o trgovini ("Sl. glasnik RS", br. 52/2019), odnosno uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.cigoja.com.
 • da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.cigoja.com može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao i istaknutim platnim karticama u trenutku kupovine na sajtu;
 • da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;
 • da je sajt www.cigoja.com dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi www.cigoja.com.
 • da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani Pravo na odustajanje.
 • da u slučaju prijema robe potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani Pravo na odustajanje.
 • da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na strani Reklamacije
 • da reklamacioni list možete preuzeti na strani Reklamacije.

  NAPOMENA:
  Potvrdom narudžbine, klikom na dugme POTVRDI, saglasni ste odedbama Ugovora o prodaji na daljinu i sa uslovima reklamacije.

 

Polisa privatnosti
Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika

Čigoja štampa se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima Čigoja štampa d.o.o.:

 • Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.
 • Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.
 • Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.
 • Ograničava dostupnost vaših informacija.

Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti.
 
Čigoja štampa d.o.o. visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Polisa zaštite privatnosti Čigoja štampa d.o.o.

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje u maloprodajnim objektima Čigoja štampa d.o.o., Web stranicama www.cigoja.com i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane Čigoja štampa d.o.o. ili u njegovo ime. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.
 
Primenjivost ove polise ne važi na Web stranicama van domena cigoja.com i Čigoja štampa d.o.o., a kojima se pristupa sa Čigoja štampa Web stranica putem veza ka drugim Internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da Vas podstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih Internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju Vaše podatke.

 U ime Čigoja štampa d.o.o obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mejling liste koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Čigoja štampa d.o.o odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Tipovi obaveštenja korisnicima

- Oglasi
- Lifleti
- Newsletter
- Poštanska pisma
- Katalozi
- Telefonski pozivi
- Viber poruke
- SMS poruke

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Čigoja štampa d.o.o. može prikupljati su:
- Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)
- Informacije za naplatu i isporuku (broj kreditne kartice, adresa za isporuku)
- Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima…).

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:
 
- prilikom online registracije korisničkog naloga
- pri kupovini proizvoda
- korišćenjem nekog servisa ili usluge
- pri dostavi
- učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima
- uspostavljanjem kontakta preko Web stranica ili u knjižarama koje prihvataju člansku karticu KDK
- učestvovanjem u drugim aktivnostima Čigoja štampa d.o.o.

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:
 
- popunjavanje formi u zahtevima za informacijama
- organizacija i administracija članskog kluba
- obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa
- organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja
- ponuda novih proizvoda i servisa
- poboljšanje efektivnosti naših Web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude
- sprovođenje istraživanja i analiza
- slanje informacija u marketinške svrhe
- obavljanje drugih poslovnih aktivnosti

Prosleđivanje ličnih informacija

Čigoja štampa ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.

Mogućnost ne prihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo Vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju ne prihvatanja budućih marketinških obaveštenja od Čigoja štampe.
 
Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija:
 
- Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane.
- Putem slanja e-maila na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa temom „Odjava“.
- Putem poštanske adrese: Čigoja štampa d.o.o., Studentski trg 13, 11000 Beograd. 
Pri slanju e-maila ili poštanskog pisma, molimo Vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (npr. e-mail, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj nacin će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesirali Vaš zahtev.
 
Čigoja štampa će preduzeti neophodne korake kako bi implementirali Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Molimo Vas da notirate da zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za e-mail poruke i 6 nedelja za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.
 
Takođe treba notirati da i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, ili ostala obaveštenja koja se tiču Čigoja štampa d.o.o.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Bilo da kupujete putem Interneta ili u našim maloprodajama, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Čigoja štampa ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.
 
Obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranica www.cigoja.com koristi tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice.
 
Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim Web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Ulaskom na naš sajt prihvatate upotrebu Cookie fajla (Internet kolačić) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva u skladu sa vašim potrebama.

Internet kolačić (Cookie) je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije.
 
Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.
 
Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše Web stranice.
 
Web stranica www.cigoja.com koristi servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim Web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova. Cookie fajlovi koji se koriste na www.cigoja.comne mogu biti korišteni za pokretanje programa ili isporuku virusa na Vašem računaru.

Ažuriranje ličnih podataka

Čigoja štampa želi da Vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za ažuriranje istih.
 
Ako ste kreirali korisnički nalog na www.cigoja.com Web stranici, možete ažurirati Vaše podatke nakon prijave.
U gornjem desnom uglu kliknite na vaše korisničko ime. Kada izmenite željene podatke kliknite na „Sačuvaj“ .

Prikupljanje informacija od maloletnih lica

Ako se radi o maloletnom licu koje nije navršilo 13 (slovima: trinaest) godina, za obradu podataka pristanak mora dati roditelj koji vrši roditeljsko pravo, odnosno drugi zakonski zastupnik maloletnog lica.
ČIGOJA ŠTAMPA preduzima sve razumne mere u cilju utvrđivanja da li je pristanak dao roditelj koji vrši roditeljsko pravo, odnosno drugi zakonski zastupnik maloletnog lica, uzimajući u obzir dostupne tehnologije.

Čigoja štampai.rs neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem Interneta, koja su mlađa od 13 godina. 

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina:
 
1. Pozovite nas na broj telefona: 011 2627 238
2. Pošaljite e-mail na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
3. Pošaljite pismo na poštansku adresu:
 
Čigoja štampa d.o.o.
Studentski trg 13
11000 Beograd

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici Čigoja štampe poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.
 
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Pravo na odustajanje

Poštovani kupci,
Obaveštavamo Vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača ("Sl. glasnik RS", br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon  44/2018 - dr. zakon) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.cigoja.com smatra prodajom na daljinu.
Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat.
Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.
Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.
U slučaju odustaka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.
Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.
Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i originalni fiskalni isečak.
Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.
Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Obrazac o odustanku od  ugovora možete preuzeti ovde. - link za tabelu

Isporuka

Isporuka na teritoriji Republike Srbije

Isporuka na teritoriji Srbije vrši se kurirskom službom Post Express
Porudžbenice primljene do 13h biće isporučene u roku od 2 radna dana, a narudžbe primljene posle 17h biće isporučene u roku od 3 radna dana. Sve porudžbenice poručene u petak posle 13h, subotu i nedelju kurirska sluzba preuzima u ponedeljak, a isporuku vrši u roku od 48 sati. Uobičajeno vreme dostave je 2 do 5 radnih dana od trenutka poručivanja.
 
Kurirska služba će dva puta pokušati da isporuči pošiljku zbog čega će vas drugi put kontaktirati telefonom na broj koji ste ostavili prilikom registracije kako biste dogovorili novo vreme isporuke. Kurirska služba isporučuje do adrese koju ste naveli u porudžbenici.

Do odstupanja i produženja može doći ukoliko primalac nije na adresi kod prvog pokušaja isporuke, loših vremenskih uslova ili svih ostalih nepredviđenih situacija u transportu na koje prevoznik ili prodavac nije mogao da utiče.

Dostava se vrši radnim danima od 8:00 do 16:00 sati. Za dostavu je moguće odrediti i drugu adresu od one na kojoj stanujete, npr. adresu radnog mesta. Isporuka se ne vrši subotom i nedeljom.

Ukoliko primalac nije na adresi, a po prijemu obaveštenja o pokušaju dostave, kurirsku službu možete nazvati na broj koji će biti naveden na obaveštenju i dogovoriti se o mestu i vremenu dostave koje Vam najviše odgovara.

Sve artikle pakujemo u originalnu, zaštićenu ambalažu kurirske službe, kako bi Vam proizvodi došli u stanju u kakvom smo Vam ih i poslali. Trošak pakovanja ne naplaćujemo, bez obzira koji ste način plaćanja odabrali.

Kurirska služba Post Express koju koristimo za dostavu paketa, ne vrši isporuku na teritoriji Kosova i Metohije.

U specifičnim okolnostima kurirska služba zadržava pravo da isporuku ne vrši u zatvorenom prostoru ukoliko postoji procena da zdravlje kurira može biti ugroženo.

Besplatna dostava

Isporuka na www.cigoja.com je besplatna za bilo koji iznos kupovine u vreme trajanja akcije besplatne isporuke. 

Status pošiljke

Status pošiljke možete proveriti upitom na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Neisporučeni paketi

Ukoliko paket ne bude isporučen, prodavac zadržava pravo da stornira porudžbinu bez ponovljenog slanja. Ukoliko je izvšeno plaćanje karticom ili uplatnicom, kupcu će biti izvršen povraćaj novca na karticu ili račun koji dostavi email-om.

Isporuka u insotranstvu

Pošiljke van Srbije šaljemo DHL-om isključivo fizičkim licima.

Plaćanje za porudžbine iz inostranstva moguće je izvršiti isključivo platnim karticama. Za ovu vrstu plaćanja iz inostranstva važe ista pravila koja su već navedena.

U inostranstvo šaljemo samo knjige. Cena slanja pošiljki u inostranstvo je 1800 dinara za porudžbine do 10 knjiga. Cena slanja pošiljki preko 10 knjiga je 6800 dinara.

Sve knjige pakujemo u zaštićenu ambalažu, kako bi Vam stigle u stanju u kakvom smo Vam ih i poslali. Trošak pakovanja se ne naplaćuje.

Očekivano vreme isporuke DHL-om je od 1 do 2 radna dana za porudžbine iz Evrope, dok za ostatak sveta isporuka DHL-om traje od 2 do 5 radnih dana. Za precizne informacije preporučujemo da posetite sajt www.dhl.com ili kontaktirate DHL lokalnu poslovnicu. Molimo Vas da imate u vidu da Vaša lokalna carina može tražiti da platite dodatne uvozne troškove. Savetujemo Vam da se o tome konsultujete sa carinskim organima u vašoj zemlji.

Ako kupac iz bilo kog razloga odbije da preuzme porudžbinu, Čigoja štampa zadržava pravo naplate ukupnih troškova transporta i povraćaja pošiljke.

Napomena: priprema porudžbine za slanje u inostranstvo traje od 1 do 5 radna dana. Rok dostave važi od trenutka slanja.

Cena isporuke

Isporuka na kućnu adresu na teritoriji Srbije za sve porudžbine čiji je iznos veći od 2500 dinara je besplatna. Ukoliko je vrednost porudžbine manja od 2500 dinara, cena isporuke će iznositi oko 200 dinara uključujući PDV. 

Isporuka može biti besplatna u slučaju da traje akcija besplatne isporuke.

NAPOMENA:
Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI, saglasni ste sa uslovima isporuke.

Reklamacije

Povraćaj robe

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, Čigoja štampa d.o.o. su u obavezi da povraćaj vrše isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.

Reklamacije na oštećenje u transportu

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe.
Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok proverite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak delova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi delovi su na broju, potpišite prijem pošiljke.

Reklamacije na podatke ili pogrešnu vrstu robe

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj 011/2627 238, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i opišete kakav problem imate. Ili preuzmete reklamacioni list sa linka na kraju ovog teksta, popunite ga i sa robom pošaljete na našu adresu. U najkraćem mogućem roku, odgovorićemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju elektronskim putem (e-mail) tako što ćemo potvrditi prijem reklamacije, odnosno saopštiti broj pod kojim je zavedena Vaša reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija  i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana a za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste.

Postupak rešavanja reklamacije sprovodi se na osnovu odredbi Zakona o zaštiti potrošača (“Sl.Glasnik RS” br. 62/2014) kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013). 

Na zamenu neispravnih proizvoda imate pravo ako je na proizvodu jasno vidljivo da greška nije nastala nepravilnim korišćenjem već da je došlo do greške u proizvodnji, pakovanju ili transportu.

Preuzmite reklamacioni list ovde.

Povraćaj sredstava

Kontaktirajte nas pozivanjem na kontakt telefon +381 11 2627 238 ili nam pošaljite email na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. podatak Vašeg broja računa/otpremnice, Vaš JMBG (opciono), broj dinarskog tekućeg računa i naziv banke u kojoj imate navedeni račun.
Kada dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti prosleđena na email adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine.

Povraćaj sredstava se vrši isključivo na gore navedeni način, uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Čigoja štampa  je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.
Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima u Online prodavnici, koji je gore naveden, ne možete  slati na adrese koje su navedene na račun-otpremnici.
Svaki takav paket biće vraćen pošiljaocu o trošku pošiljaoca.

Načini plaćanja

Proizvode koje želite da poručite putem internet prodavnice, možete platiti na više načina:

 • plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke
 • platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu.

Plaćanje pouzećem

Ukoliko ste pri kupovini odabrali ovu vrstu plaćanja, na Vašu e-mail adresu dobićete automatsku potvrdu kupovine „Potvrda porudžbine“. U samom mejlu prikazani su Vaši podaci, obračun poručene robe i poštarina.

Za ovako poručene proizvode plaćanje vršite kurirskoj službi pri isporuci pošiljke. Molimo Vas da pripremite tačan iznos otkupnine da biste izbegli moguće komplikacije oko vraćanja kusura.

Plaćanje karticama

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći Visa, Visa Electron, MasterCard, Amex ili Maestro platnu karticu. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje.
Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmereni na stranicu banke Intesa koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Niti jednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.


Na ovoj stranici je potrebno da unesete sledeće podatke:

 • Broj kartice, 
 • datum isteka i
 • CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice. 

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

*Unos i provera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i banke Intesa, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju.

Provera podataka vrši se između kupca i banke Intese.

U skladu s PCI DSS standardima WSPay štiti prenos Vaših podataka i Vašu privatnost sa TLS 1.2 kriptografskim protokolima.
Ukoliko koristite starije verzije pretraživača molimo Vas da uključite mogućnost korištenja TLS 1.2 protokola kako bi ste mogli koristiti WSPay.

Plaćanje nije moguće u stranoj valuti, već isključivo u valuti RSD. Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka.

Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko online shopa Čigoja štampe mora ispunjavati sledeći uslov:
Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje.

Izjava o konverziji

All payrents will be efected in Serbian currency - Dinar (RSD). The amount on your credit card account will be charged nor is obtained through the conversion on the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate on the Serbian Natonal Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate on credit card associatons. As a result on this conversion there is a possibility on a slight diference from the original price stated in our web site.

Autorska prava

U skladu sa Zakonom o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije zabranjeno je bilo kakvo ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje sadržaja ili delova sadržaja objavljenih na sajtu. Pod sadržajem se podrazumevaju tekstualni sadržaji stranica, komercijalne poruke-oglasi, korisnički podaci, zanimljivosti, fotografije, logotipi, grafička rešenja i svi drugi sadržaji koji se po Zakonu o autorskim i drugim srodnim pravima smatraju autorskim delom, u suprotnom prekršilac će biti sudskim putem gonjen.


Želimo Vam uspešnu kupovinu.


S poštovanjem,                                  
Čigoja štampa